fbpx

Dr. Κυριάκος Π. Τίγκας, M.D.

Γυναικολόγος – Χειρουργός Ογκολόγος – Μαιευτήρας

Εξειδίκευση στην Ορμονική Αποκατάσταση με Βιομιμητικές Ορμόνες –

Α4Μ AMERICAN ACADEMY of ANTIAGING & PREVENTIVE MEDICINE

 

Ο Ιατρός Κυριάκος Τίγκας είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το 1988 ήταν ο πρώτος επιτυχών στην κατάταξη της Ιατρικής Σχολής, για όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, μοναδική επιλογή του, από το πρώτο έτος, είχε την ευκαιρία να συμμετέχει ως άμισθος βοηθός, σε διαφόρων Ειδικοτήτων Χειρουργικές Κλινικές , σε πλήθος Χειρουργικών επεμβάσεων ως εθελοντής βοηθός χειρουργός καθώς και στο επιστημονικό έργο τους, όπως Ω.Ρ.Λ. –  Κλινική , Γυναικολογική Κλινική, Γενική Χειρουργική, Οφθαλμολογική Κλινική και άλλες.

Μετά το πέρας της φοίτησης του στην Ιατρική Σχολή και την υπηρεσία υπαίθρου, ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική και τη Λαπαροσκοπική Μέθοδο, σε πολλά νοσοκομεία και κατόπιν στη Γυναικολογία και τη Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία στο Π.Α.Ο.Ν.Α. ο “Άγιος Σάββας”, όπως επίσης και στη Χειρουργική Μαστού στο ίδιο Ογκολογικό Νοσοκομείο. Έλαβε την Ειδικότητα της Μαιευτικής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και απέκτησε Κλινική εμπειρία στο Hammer Smith του Λονδίνου.

Έχει επίσης πρόσθετες εξειδικεύσεις στην Κολποσκόπηση και την παθολογία του τραχήλου, στην πρόληψη από τους ιούς HPV των ανθρωπίνων Κονδυλωμάτων, στον αγώνα κατά του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και πλήθος σεμιναρίων στην Λειτουργική – Προληπτική – Αντιγηραντική και Αναγεννητική Ιατρική και συγκεκριμένα στην Ορμονική εξισορρόπηση γυναικών με Βιοπανομοιότυπες ορμόνες (bio-HRT), όπως και στην αντιμετώπιση κλασικών Γυναικολογικών προβλημάτων με τρόπο πρωτοποριακό και φυσικό και σύμφωνα πάντα με τα τελευταία Ιατρικά δεδομένα, λόγω της αδιάκοπης και συνεχούς ενημέρωσης του γύρω από τις πιο καινούργιες Ιατρικές και δη, γυναικολογικές εξελίξεις.

Είναι μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Αντιγήρανσης (Α4Μ), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αντιγήρανσης (ESSAM) και της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης (Hellenic Academy of Anti- aging Medicine).

 

Dr. Νικολέτα Κοΐνη, M.D.

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Ιατρός Λειτουργικής, Προληπτικής, Αναγεννητικής και Αντιγηραντικής Ιατρικής.

Diplomate and Board Certified in Anti-aging, Preventive, Functional and Regenerative Medicine from A4M (American Academy in Antiaging Medicine).

 

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών με Ειδικότητα Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας από το Νοσοκομείο  «Ανδρέας Συγγρός» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέρος της εξιδείκευσης της διατελέστηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής πρώην «Λοιμωδών», «Αγία Βαρβάρα». Κατέχει επίσης εξειδίκευση και ειδική πιστοποίηση σε Lasers Δερματολογίας στη Γενεύη – “Cutaneous Laser” όπως και πιστοποίηση από το BOSTON LASER TRAINING INSTITUTE σε «Lasers στον τομέα της υγείας». Έχει παρευρεθεί σε πολυάριθμα σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια στον τομέα της LASER Δερματολογίας και καλλυντικών. Η εμπειρία και η εργασία της στον τομέα αυτό είναι πολυετής.

Στα πλαίσια της συνεχούς αναζήτησης και προσπάθειας για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους ασθενείς, εξειδικεύθηκε στη Λειτουργική, Προληπτική, Αντι-γηραντική και Αναγεννητική Ιατρική από την Αμερικάνικη Ακαδημία Αντιγήρανσης A4M από όπου και πήρε Diploma και Board Certificate Αντιγηραντικής και Αναγεννητικής Ιατρικής. Ακόμα, είναι κάτοχος των ενοτήτων Ι και ΙΙ, Μεταβολικής και Λειτουργικής Ιατιρκής του Μεταβολικού Ιατρικού Ινστιτούτου (Πανεπιστήμιο της South Florida) και κατέχει εξειδίκευση για:

 

  1. Ιατρική Ενδοκρινολογία (Λειτουργική Ιατρική – Ορμονική Ρύθμιση με Βιομιμητικές Ορμόνες)
  2. Αρτηριακή Υπέρταση, Σακχαρώδη Διαβήτη, Στεφανιαία Νόσο και Καρδιολογικά προβλήματα, Μεταβολικό σύνδρομο και Παχυσαρκία.

 

Η εκπαίδευση της είναι συνεχής, προκειμένου να πάρει το Master στον τομέα αυτό.

Ο χρόνος της μοιράζεται μεταξύ Αμερικής, Αγγλίας και Ελλάδας.

Είναι μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Ένωσης, της Ελληνικής Δερματοχειρουργικής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), της  Ευρωπαϊκής Εταιρείας Laser Δερματολογίας (ESLD), της Διεθνούς Εταιρείας Δερματολογίας (ΟΕΥ),  της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δερματολογίας (IACD ), της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής Αντιγήρανσης (Α4Μ),  της Ελληνικής Ακαδημίας Ιατρικής Αντιγήρανσης (HSAAM), τη Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Ιατρικής Αντιγήρανσης (ESAAM) (Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου), της Παγκόσμιας Ακαδημίας Ιατρικής Αντιγήρανσης (WOSAAM) και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας της Χειρουργικής Αποκατάστασης μαλλιών (Ελληνικό τμήμα της ISHRS).

 

Νικόλαος Δρακούλης, MD, PhD

Επ. Καθηγητής Ιατρός, Ειδικός Κλινικός Φαρμακολόγος

 

Γεννήθηκε στον Πειραιά, σπούδασε Βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο του Tubingen και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Freie στο Βερολίνο, Γερμανία.
Έλαβε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και ειδικεύτηκε στην Κλινική και Μοριακή Γενετική, στην Φαρμακοεπιδημιολογία του Ανθρώπου, στην Κλινική Φαρμακολογία και Κλινική Χημεία. Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Κλινικής Φαρμακολογίας και Γενετικής του Ανθρώπου στα Πανεπιστήμια Freie και Charite του Βερολίνου.

Από το 2001 είναι καθηγητής Κλινικής Φαρμακευτικής και Φαρμακολογίας, στη Σχολή Ιατρικών Επιστημών, στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει Φαρμακολογία, Κλινική Φαρμακολογία και Φαρμακογενετική.

Είναι μέλος σε πολλές επιστημονικές επιτροπές, ενώσεις και συμβούλια και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακογενομικής και Εξατομικευμένης Διάγνωσης και Θεραπείας (EEPHARM). Τέλος, είναι επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας Κλινικής Φαρμακολογίας και Φαρμακογενωμικής στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Χ. Ροζαλία Αθανασιάδου

Μαία

 

Απόφοιτος της Μαιευτικής σχολής του ΑΤΕΙ Αθήνας.

Κατά την διάρκεια της φοίτησής της πραγματοποίησε κλινική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό,  στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, στο Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα και στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο-Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου.

Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα. Συγκεκριμένα εκπαιδεύτηκε στο τμήμα λεχωίδων, στην μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών (Μ.Ε.Ν.Ν), στα εξωτερικά μαιευτικά-γυναικολογικά ιατρεία, στο χειρουργικό τμήμα και στην αίθουσα τοκετών.

Στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας εκπόνησε έρευνα με θέμα “Μέτρηση προτύπων γονεϊκότητας στην Ελληνική κοινωνία.”

Εργάστηκε ως συνεργάτιδα μαιευτήρων-γυναικολόγων με επίκεντρο την διεκπεραίωση μαιευτικών καθηκόντων, την παρακολούθηση της κύησης, την εκπαίδευση  των μελλοντικών και νέων γονέων, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια τόσο στην Έλλαδα όσο και στο εξωτερικό. Άναφερεται η δημοσίευση κλινικού περιστατικού, με θέμα «Κλινική περίπτωση επικουρικού ή έκτοπου μαζικού αδένα», στη παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας.

Τέλος, ενημερώνεται και εμπλουτίζει διαρκώς τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις της μέσω της παρακολούθησης σεμιναρίων.