fbpx

 

«Ο Ιατρός του Μέλλοντος δε θα δίνει φάρμακα, αλλά θα διδάσκει και θα εκπαιδεύει τους ασθενείς του για τη φροντίδα του συνόλου του σώματός τους, για τη διατροφή τους και για τις αιτίες και την πρόληψη των ασθενειών». (Thomas Alva Edison) – 2 Ιανουαρίου 1903

 

Η Σύγχρονη Γυναίκα των τελευταίων τεσσάρων (4) δεκαετιών, απομακρύνθηκε πολύ από το ιστορικό για εκατομμύρια χρόνια μοντέλο, των πολλαπλών κυήσεων. Κάνει όλο και λιγότερα παιδιά ή δεν μένει έγκυος ποτέ. Μπορεί να λάβει αντισυλληπτικά δισκία, για να ρυθμίζει τον κύκλο της ή απλά για να απολαμβάνει τις επαφές της χωρίς τον «κίνδυνο» ανεπιθύμητης κύησης. Εκτίθεται σε ένα ολοένα και πιο πιεστικό περιβάλλον ανέλιξης και επαγγελματικής καταξίωσης, που την εξουθενώνει. Καταναλώνει άφθονη ενέργεια στο κυνήγι ευκαιριών για καριέρα και την ενέργεια τη λαμβάνει, από ένα συνεχώς τοξικότερο περιβάλλον, που της παρέχει άφθονη, επεξεργασμένη τροφή, πλούσια σε χημικά.

 

Η νέα πραγματικότητα για τις Σύγχρονες Γυναίκες, είναι ότι «αγόρασαν» με τις επιλογές τους, πολλαπλές ευκαιρίες επαγγελματικής καταξίωσης και ελευθερία, πληρώνοντας ωστόσο, ένα βαρύτατο τίμημα.
Το Ορμονικό Χάος , τα όλο και αυξανόμενα γυναικολογικά προβλήματα, την ανάπτυξη Χρόνιων Νοσημάτων και την επιταχυνόμενη Γήρανση στον Οργανισμό τους.

 

Στόχος μας λοιπόν δεν είναι πλέον, στη Σύγχρονη Γυναικολογία συγκεκριμένα, να χειρουργήσουμε μόνο με απόλυτη επιτυχία και να σώσουμε τη ζωή μιας γυναίκας, με ρήξη κύστεως ωοθήκης.

 

Το θέμα είναι, τι θα κάνουμε για να μην έχει ή να μην ξανακάνει, να μην δημιουργήσει μια γυναίκα Κύστεις στις Ωοθήκες ή Υπερπλασία στο Ενδομήτριο ή Πολύποδες ή Ινομυώματα ή Αιμορραγίες ή Ινοκυστικές αλλοιώσεις στους Μαστούς ή δεκάδες άλλα, καλοήθη μεν αρχικά προβλήματα, που ταλαιπωρούν για χρόνια δεκάδες εκατομμύρια γυναίκες και κατόπιν μπορούν να εξελιχθούν και σε Κακοήθειες.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια της Ζωής μου ως Ιατρός και Γυναικολόγος, παρατηρώ ότι οι γυναίκες, δεν ενδιαφέρονται πλέον να λύσουν απλά τα Γυναικολογικά τους προβλήματα. Αρχίζουν και αναζητούν οι ίδιες τι τους συμβαίνει, πολύ κάτω από την επιφάνεια των προβλημάτων τους. Ζητούν ουσιαστικότερες Λύσεις για τα Ινομυώματά τους, το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών τους, τις Διαταραχές περιόδου τους, τις ακατάστατες αιμορραγίες τους, τους πόνους στην περίοδο, την «τάση» ή τον πόνο στους μαστούς τους….

 

Ζητούν λύσεις για το Ορμονικό τους Χάος. Επιθυμούν να ξαναβρούν τη χαμένη τους Ισορροπία. Διεκδικούν να επαναφέρουν το Μέγιστο Επίπεδο της συνολικής τους Υγείας.

 

Η Ιατρική της «Πυρόσβεσης» που ασχολείται κυρίως με τα συμπτώματα, έχει αρχίσει να αλλάζει. Τα πρόσφατα Nobel Ιατρικής 2004, 2009 και 2010, σε συνδυασμό με τις ταχύτατα  αναπτυσσόμενες Επιστήμες της Μοριακής Βιολογίας, Επιγενετικής, Βιοτεχνολογίας κτλ, ανοίγουν νέους δρόμους στην κατανόηση και αντιμετώπιση των αιτίων των Νόσων.

 

Πλέον είναι στο χέρι μας, να λύνουμε ουσιαστικά τα προβλήματα και να αντιμετωπίζουμε τα βαθύτερα αίτια, οποιασδήποτε δυσλειτουργίας στο σώμα.

 

Για να είστε πάντα καλά

 

Dr. Κυριάκος Τίγκας, M.D.


Χειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας
Εξειδίκευση σε:
Ορμονική Αποκατάσταση με Φυσικές (Βιομιμητικές) Ορμόνες
Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία, Χειρουργική Μαστού